Egy piacon lévő üzletben is megoldható a polcrendelés

A nagymamám évtizedek óta bérelt egy kisebb üzletet a helyi vásárcsarnokban, befőtteket, fűszereket, mindenféle háztartási faeszközöket, edényeket árult ott. Mióta rosszabbodott az egészségügyi állapota, már nem tud kijárni a kis üzletbe, így én vettem át a helyét. Élvezem ezt a munkát, nyugodt a környezet, sok embert ismerek már én is, mert gyerekkoromban is sokat segítettem be a mamának iskolai szünetekben. Egyszóval családias a hangulat.

Az unokatestvérem, Berni készíti a befőtteket és a fűszereket, neki van egy nagy tanyája hatalmas kerttel, ott termeszt mindent. Ő szokta behozni a termékeit a boltba, azokat szoktam árulni. Pár hete azonban észrevettem, hogy a polc, amire pakolni szoktunk, kicsit megroggyant. Félő volt, hogy le fognak esni az áruk, ezért amint lehetett, lepakoltam arról a részről. Aztán átvizsgáltam a többi polcot is és szörnyülködve vettem észre, hogy mindegyik polccal van valami probléma. Az egyiknek kimozgott a lába, a másiknak elrepedt a polcrésze, szóval nagyon úgy tűnt, hogy muszáj lesz lecserélni az egészet.

Berni segített nekem az ügyintézésben, ő is keresett céget, akik masszív polcrendszert forgalmaznak. Végül nem is ő, és nem is én találtuk meg a tökéleteset, hanem az egyik vásárlónk ajánlásával leltünk rá a legjobbra. Robi, az egyik törzsvásárlónk jött be az üzletbe és pont látta, hogy pakoljuk le az üvegeket a polcokról, rögtön meg is kérdezte, hogy mi történt. Elmeséltük neki a problémát és hogy új polc beszerzését tervezzük. Rövid gondolkodás után azt mondta nekünk, hogy a RackingLog-ot válasszuk, mert neki is ők csinálták a lakásába a könyvespolcát és nagyon tartós, acél elemekből áll. Na, mi is pont acélpolcot szerettünk volna, mert a fa nem olyan tartós, elkorhad és törik egy idő után. Megfogadtuk tehát Robi tanácsát és megkerestünk az említett céget.

A RackingLog oldalán aztán megláttuk, milyen minőségi árukról is van szó. A részletes ismertető elolvasása után tudtuk, hogy őket fogjuk választani. Lépésről lépésre el volt magyarázva, hogy működik náluk a rendelés, még az olyan hozzá nem értők, mint én is hamar megértettem, mi fán a terem a dolog. A rozsdamentes salgó fém polcrendszer olyannyira megtetszett, hogy már kattintottam is a díjmentes ajánlatkérésre. Remek, hogy díjmentesen lehet ajánlatot kérni, mert sok helyen ez pénzbe kerül és ha esetleg nem tetszik a vevőnek az ajánlat, akkor kidobott több ezer forintot az ablakon feleslegesen. Szóval elküldtem az ajánlatkérésemet, Bernivel lemértük a falakat, beleírtuk az adatokat az üzenetbe, még fotókat is csatoltunk a biztonság kedvéért. Aztán természetesen folytattuk a lepakolást, megelőzve ezzel a nagyobb “tragédiát.”

Egy időre be is kellett zárnom az üzletet, mivel nem tudtam megoldani a termékek tárolását, a földről még sem szedegethetik fel a vásárlók őket. Mikor megkaptam az ajánlatot a RackingLog-tól, akkor tűnt úgy, hogy hamar kimászok ebből a “válságból.”

Az ajánlat egy korrekt árat és egy tervezett összeszerelési időpontot is tartalmazott. Olyan közeli volt az az időpont, hogy először el sem akartam hinni, hogy az van odaírva, ami. “Nem kell hetekig zárva tartanom.” – gondoltam magamban megkönnyebbülten. Berninek is tovább küldtem az e-mail-t, hagy örüljön ő is a jó hírnek. A RackingLog-nak válaszoltam is, hogy elfogadom az ajánlatot és az időpont is megfelelő számomra.

Pár napig tehát még nem nyitottam ki, a kis raktárhelyiségbe bepakoltam mindent, hogy a szakemberek kényelmesen elférjenek majd. Mondjuk a polcok csavarmentesek, ezáltal egy laikus is könnyen össze tudja őket rakni, én inkább profikra bíztam a munkát, mivel nem kell azért sem külön fizetni. Az ajánlatban szereplő ár miatt még spóroltam is pénzt, a spórolásból terítőket vettem, amiket majd ráterítek a polcelemekre és azokra fogom pakolni a termékeket.

polcrendszer

Mikor eljött a szállítás napra, már korán bementem az üzletbe. Telefonon hívtak, hogy pontosítsák az érkezés idejét, így fel tudtam készülni. Még egyszer alaposan megnéztem, hogy minden rendben el van-e pakolva, aztán már csak vártam. Végül hallottam az ajtó nyílását és a csilingelést, amit az ajtó fölé akasztott lógó okozott. Megjöttek! Hozták a polcelemeket, addig tartottam nekik az ajtót, míg mindent be nem hoztak az üzletbe. Hamar nekiálltak az összeszerelésnek, pikk-pakk készen voltak, öröm volt nézni, ahogy sürögnek-forognak az üzletben. Hármat pislogtam és már ott is állt előttem a vadonatúj polcrendszerem, három oldalt körbekerítve a boltot.”Nagyon szép lett.” – mondtam, és megköszöntem a szakembereknek a munkájukat. A számla átvétele után kifizettem a szükséges összeget. Az ajánlatban szereplő árat kérték el, nem számoltak fel nekem semmiféle plusz költséget. Miután elmentek a munkások, a terítőket szépen ráraktam a fémpolcokra és felhelyeztem minden terméket a helyére. Úgy nézett ki az üzlet, mintha kicserélték volna, teljesen felfrissültem én is tőle. Mikor Berni megérkezett, már minden készen volt és ki is nyitottam a vásárlóknak. Többen is jöttek ma és megdicsérték az új polcokat, mindenkinek tetszett.

Olyan jó, hogy a RackingLog ilyen gyorsan tudott nekem új polcrendszert készíteni az üzletbe. Ha ők nincsenek, akkor hosszabb időre is be kellett volna zárnom és valószínűleg egy drágábban dolgozó céget találtam csak volna, akik ki tudja, milyen kontármunkát csinálnak. Ezt előre sosem lehet tudni. De a RackingLog-gal nem nyúltam mellé.

Mikor Robi jött vásárolni, látta ő is az új polcokat és egyből tudta, hogy megfogadtam a tanácsát és az általa ajánlott céggel készíttettem el a polcrendszert. Elmesélte, most kicsit részletesebben is, hogy neki is milyen jó tapasztalatai vannak velük. A lakásába kellett polcot cserélni, előtte egy marha nagy fa komódja volt, amit utált és egy könnyed szerkezetű, modernebb polcot akartak. Az interneten keresgélve akadt rájuk, mások pozitív véleményeit olvasva és a cég honlapja is igen bizalomgerjesztőnek hatott számára, ezért úgy gondolta, megér egy próbát. Ő is élt a díjmentes ajánlatkérés lehetőségével, az olcsó árak és a gyors válasz aztán biztossá tette őt a döntésében. Csupán egy hétbe telt és lecserélte a régimódi komódot a RackingLog polcára. A szakemberek nála is gyorsan dolgoztak, fél délután alatt összepakolták a polcot és este már fel is tudott rá mindent pakolni. Azt mondta, azóta mindenkinek csak őket ajánlgatja és mostantól én is ezt fogom tenni. Megéri őket választani, az egyszer már biztos! Ne szalassza el senki és éljen a díjmentes ajánlatkérés és összeszerelés lehetőségével, nagyon sok felesleges idegeskedést és energiapazarlást fog megúszni akkor, ha okosan őket választja.