Gondolkodtál már azon, hogy miért vannak a tesztek

vehicle-69771_1280

Sokszor olvassuk az újságban, vagy nézzük a tévében, a különböző teszteket! Mindig is unalmasnak találtam, pláne, ha valami férfias téma volt. Hiszen kit érdekelnek az autós tesztek, melyik autó mit bír, melyik megy a jobban…

A tesztek értelme

Egyik alkalommal pont egy ilyen műsor ment a tévében, és meglepő módon elég érdekesnek bizonyult. Abban a műsorban, az autók biztonsági övét tesztelték, melyiket, hogyan kell bekötni, mennyire kell megszorítani, és hogy miért?! Én mindig bekapcsolom az övet, de a párom nem! Hát ezek után, azt gondolom, nem kell meggyőznöm majd róla!

A vállalkozó szellemű riporter úgy döntött, hogy majd ő teszteli le az övet, és az adott becsapódást! Hát ahogy nőtt a becsapódás mértéke, annál nagyobb volt az ütés ereje, és annál nagyobb volt a biztonsági öv húzása is!

A gyerekekre vonatkozó, még sokkolóbb volt! Persze, ott csak egy bábút ültettek a szimulátorba, de amikor a gyerek bábú kiröpült a szélvédőn, na, az igazán sokkoló volt!

Miért kellenek a bemutató tesztek

Egy-egy ilyen sokkoló teszt bemutatása után, ha már egy embert meg tudnak győzni arról, hogy kössék be az övet, és az ő életüket megmenti ez, már hasznosnak bizonyult!

Azóta, amióta néha mégsem kapcsolom el a tévét, igazán hasznos dolgokat veszek észre, vagy ismerek fel, ezekben a bemutatókban! Persze most sem mondom, hogy mindegyik tetszik, amit látok, vagy nem unalmas némelyik!? Mert az, hogy hogyan van egy autó motorja tuningolva, még most sem érdekel!

De számtalan hasznos információt tudnak bemutatni ezek a tesztek!

Ilyenek például, a motoros tesztek! Volt már motoros ruha, vagy bukósisak teszt! Itt is számtalan hasznos információt mondtak el, ami nagyon jó tudás lehet adott esetben! Mára, eljutottunk odáig, hogy van, hogy én mondom a páromnak, ha valami hasonló műsor megy a tévében, hogy el ne kapcsolja!

Soha nem gondoltam volna, hogy engem ezek a műsorok le fognak kötni, csak egy percre is! Ilyenkor mindig rájövök, hogy igaz a mondás, miszerint: „Soha ne mond azt, hogy soha!”