Gyógyszer pult alól?

Az vagy, amit megeszel. Tartja a mondás, bár nem kell szó szerint venni, mert barátnőm nagyon szereti a disznóból elkészített finomságokat és szerencsére még nem változott konnektororrú malackává! Inkább arra ügyel, hogy honnan kerül az asztalra a feldolgozott koca. Ezért alakult az ki nálunk, hogy előszeretettel kelünk fel hamarabb és megyünk ki a piacra nézelődni, válogatni, a friss, magyar termelői áruból. Ezt a szokásunkat akkor is űzzük, ha olyan helyen üdülünk, ahol a környéken a közelbe működik egy piac. Nem spórolásból, hanem inkább a szenvedély miatt.

A legutóbbi alkalommal egy elég furcsa eset történt velünk. A legnagyobb tavunk egyik községében pihentünk meg, 10 napot szántunk erre. A szállás kifogástalan állapotban volt. Felemelő érzés egy olyan helyen pihenni, ahol nem kell ódzkodni a környezettől és bőrgomba fenyegetettségtől tartani. Nagyon hangulatos kis konyha volt beépítve a házba, így érkezésünk után rögtön tudtuk, hogy ezt kihasználjuk és frankó ételeket készítünk majd itt. A tulajdonos elmondta, hogy a piac egy jó 10 perc sétára található, így eldőlt, hogy maximum vacsorázni fogunk egy tetszetős étterembe. Kipakolás után, rögtön megindultunk a piactér felé. Nem győztünk válogatni a friss zöldség-gyümölcs felhozatalból. Bevásároltunk minden jót, így már minden adott egy nyugis hétvégéhez. Este nem mentünk semerre, inkább belaktuk a házat, ezért az esti étkezésre én ettem egy almát. Sajnos nem mostam meg, pedig mindig alaposan átmosom ezeket a gyümölcsöket, de ez valamiért kimaradt… Másnap valami hihetetlen furcsát éreztem ébredés után. A szám belsejében valami történt, mert égett fájt. Valószínűleg a mosatlan alma kezdte ki. Visszamentem a piacra, a barátnőmet a szálláson hagytam, hogy elkészítse az ebédet, plusz nem akartam, hogy lássa, hogyan fogok összeszólalkozni az árussal.

Csodálkozásomra az eladó szólított meg előbb, hogy tudja, mi lehet az ingerültségem oka. Benyúlt az asztala alá és kotorászni kezdett, közben elmondta, hogy szerinte a számban keletkezett zűrzavar miatt vagyok megint ott. Ez a permetezőanyag hibája, volt már ilyenre példa, ezért valami ismeretlen eredetű szájüreg ecsetelő gyógyszert vett elő. Mondta, hogy ez majd segít.

Azért annyira bátor nem voltam, hogy elfogadjam, ha már ilyen élménybe volt részem, inkább megfordultam és távoztam. Legalább már tudom, hogy feltétlenül mosni kell az almát.

Az elkapott fertőzésre pedig van egy jó megoldásom, nem más, mint az Anaftin. Sosem hagyott még cserben ez a készítmény. Házikónkba visszaérve áttúrtam a gyógyszereket, ha magunkkal hoztunk volna bármit is. Valahonnan be kell szerezni, valamit, ami enyhíti a tüneteim, de a piacon nem vásárolok pult alól, és nem akarok éppen az ügyeletes patikából drágán vásárolni. Nem maradt más, mint az online vásárlás. Van már egy bevált oldalam, aminek kondíciója megfelel a számomra és még nem ért onnan csalódás, ráadásul piszok gyorsan szállítanak. Le is adtam a rendelést és megpróbáltam élvezni a hátralévő napokat. Minden más kifogástalanul zajlott le.

Szeretem, amikor számíthat az ember egy internetes szolgáltatásra, mert modern világunkba ezek a lehetőségek a legjobbak, sok időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg, tehát ne féljünk kihasználni ezt!