Haladjunk a korral!

A mai kor embere számára már elképzelhetetlen, hogy létezik olyan dolog, amiért csak a személyes megjelenés után juthat hozzá. Korábban pedig az volt elképzelhetetlen, hogy akár egy kg paradicsomot is házhoz tudjunk rendelni, illetve sokkal természetesebbnek számított az, ha ezekért az apróságokért akár egyesével is, de elszaladgál az ember.

Ma már, hogy a legtöbb márka, üzletház, vagy bármilyen más szolgáltató rendelkezik webáruházzal, sokkal kényelmesebben elintézhetjük nagybevásárlásainkat. A nagyobb hipermarketeknél is már lehetőség van házhozszállításra, így mikor friss zöldségekre van szükséged az ebéd elkészítéséhez, nem muszáj felkelned az egyetlen szabadnapodon is hajnalban, hogy kiérj a piacra még addig, amíg a legszebb darabokat el nem viszik előled a lesben álló piaci harcosok. Sokan nem élnek azonban ezzel a lehetőséggel, mondván, hogy a zöldségeket és gyümölcsöket mindenki maga szereti kiválogatni, nehogy az egy kiló citromból akár csak egy is félig éretlen legyen.

Mindenesetre ennek a szolgáltatásnak az inspirációjára született egy aranyos kis történet, amit most megosztok veletek. Van egy idős néni ismerősöm, aki hatalmas kerttel rendelkező családi házban él, és minden egyes nyáron gyönyörűen megmunkált kertjéből fogyaszthatja a friss gyümölcsöt, sőt akkora mennyiségeket szokott betakarítani, hogy még áruba is tudja bocsájtani a szükségen felüli mennyiséget. A néni szomszédjában egy informatikus ismerősünk lakik, aki néha rá szokott nézni a néni számítógépére, valamint segíteni szokott neki az elektronikus ügyintézésekben. Ezt az ismerősömet meg is állította még februárban egy pillanatra, hogy segítsen már neki internetes vásárlói felület létrehozásában. Sokáig tartott az is, mire a néni el tudta magyarázni, hogy tulajdonképpen mire is van szüksége, de a végén csak kiderült, hogy egy egyszerű webáruház készítésről lenne szó, ahol a portékáit árulhatná a világhálón. Az informatikus megpróbálta lebeszélni a nénit, hiszen akkora mennyiséghez, amekkora nála évi többlet szokott adódni, bőven elegendő, ha a helyi fórumokon és termelői piacokon megjelenik, hiszen ezek alkalmával eddig is el tudta adni a zöldségeit, gyümölcseit. A néni továbbra is makacs volt, közölte, hogy ő szeretne haladni a korral, nem is az a fontos, hogy van-e értelme a neten hozzáférhetővé tennie az árucikkeit. Addig érvelt a néni, míg az informatikus úgy döntött, hogy ráhagyja a dolgot szomszédjára. Másnap adott is neki egy kontaktot, ahol webáruház készítéssel foglalkoznak. Leírta az instrukciókat is, hogy milyen lépéseket kell először a vállalkozónak megtennie, majd azt követően már a webáruház készítő mindenben tud neki segíteni.

Az informatikus mesélte, hogy már érkezett is árajánlat a néni kérésére, és hamarosan meg is kezdődnek a tényleges munkálatok, ha mindenki részéről elfogadható részletekig menőleg sikerül megegyezni. Az informatikus még továbbá küldött egy linket a néninek, ahol részletesen elolvashat mindent arról a vállalkozó, hogy ezután milyen kötelezettségek terhelik majd, illetve milyen felelősséggel fog tartozni a termékei iránt.

Jelenleg kíváncsian várjuk az eredményt, hogy létrejön-e a webáruház, vagy a józan ész most az egyszer felülkerekedik a trendkövetésen.