Honnan érdemes nyári gumit vásárolni?

Van, amit nem érdemes piacról vagy másodkézből vásárolni. Van, amit a lehető legmegbízhatóbb helyről kell vásárolni. Ilyen például az autógumi. Semmi értelme használtan venni, hiszen akkor már rengeteget vesztett az értékéből. Piacról meg (szerintem) azért nem érdemes venni, mert amit oda kivisznek az nem jó minőségű, hamisítvány. Azért van ilyen erőteljes véleményem a dologról, mivel tavaly nyáron én is és két másik komám is rászorultunk az új nyári gumiabroncs vásárlására.

Én a feleségem rózsaszín autójának kellet kicseréljem a gumijait, mert már nagyon elkoptak. Mivel ez volt az első alkalom, hogy új nyári gumit kellett vásárolnom, be kell valljam, hogy kicsit tanácstalan voltam. A komáim sem nyújtottak túl sok segítséget, ők sem voltak tudósai a témának. Az egyikük használtan vásárolt magának, a másik pedig tanácstalanságában a piacról választott gumit, hagyva magát rábeszélni a legidétlenebb üzletre. Persze, mint mondtam, nem vagyok szakértő, de az autószerelő, aki felszerelte nekik a gumikat, mindkettőjüknek elmondta, hogy nem csináltuk túl jó üzletet, mivel két, maximum három éven belül újból kell majd vásároljanak, annyira rossz állapotú és rossz minőségű gumikat vásároltak.

Ettől persze beijedtem és utána kerestem az interneten, hogy mit kell tudni egy jó nyári gumiról. Találtam egy szuper gumidiszkont oldalt, ami tele volt információkkal. Csak úgy faltam a tudnivalót és közben egyre többet értettem meg a nyári gumi fontosságáról. Az oldalon pedig gumikat is lehetett rendelni. Az oldalon talált információk segítségével kikerestem a feleségem autójához való nyári gumi típust, majd rákerestem a webshopban. Már csak a márkák közül kellett választanom, na de abból aztán van választék ott bőven. Végül is, úgy döntöttem el, hogy milyen márkájút rendeljek, hogy figyelembe vettem, hogy az én autómon milyen márkájú a nyári gumi. Én két évvel korábban vettem az autót, mindketten vadonatújan vásároltuk, tehát egyértelmű volt, hogy az én kocsimmal vásárolt nyári gumik voltak a tartósabbak.

nyári gumiabroncsHázhoz rendeltem az új abroncsokat, majd egyik szabad percemen átvittem őket a szervizbe, hogy cseréljék ki nekem. Az autószerelő, a komáimmal ellentétben engem megdicsért a választásomért, és meg is kérdezte, hogy honnan vásároltam és mennyiért. A szája is tátva maradt, amikor meghallotta az árát a négy guminak házhoz szállítással együtt. Azt mondta, hogy sehol máshol nem vehettem volna ilyen jó minőségű gumikat ezért az árért. Dagadt a májam rendesen, amikor találkoztam a komákkal, hogy hármunk közül én kötöttem a legjobb üzletet.

Ismétlem, hogy nem vagyok szakértő, és még csak egy év telt el a csere óta, tehát a komáim is a tavaly nyáron vásárolt gumikkal járnak még, de valahogy azt érzem, hogy mégiscsak igazam van. Mégiscsak én vásároltam a legmegbízhatóbb helyről a nyári gumikat. Akkor is, ha más racionális érv nem is támasztja alá állításomat, csak amit az autószerelő mondott, én akkor is úgy érzem, hogy igazam van!