Internetes piacon gyorsabb a vásárlás

Nagyon szeretek piacra járni, nekem ez már nem egy szükséges hétvégi tevékenység, hanem szinte már hobbi, amit örömmel végzek el. Szeretek elbeszélgetni az ott lévő árusokkal is, a legtöbbjüket mostanra már névről ismerem, gyakran érdeklődöm a családjuk iránt, hisz vásárlás közben sokszor elárulják például azt, hogy a lányuk éppen gyengélkedik, vagy a fiúk éppen most kapott munkát egy külföldi vállalatnál. Vagyis szeretek  ismerkedni vásárlás közben, és erre tényleg a legjobb színtér a piac.

De a piacnak van egy hátránya is, hogy mindig be kellene ülni hozzá az autóba, elhajtani odáig, ami egyrészt idő, másrészt meg a benzin is pénzbe kerül. Valamint a csomagokat is kell cipelni, néha végig kell járni a fél piacot, hogy megtaláljak mindent, amire szükségem van. És ez még a jobbik eset, mert az áru kiszámíthatatlan tud lenni, és akkor meg hiába járom le a lábam, és körözök a standok körül, valamikor sehol nincs az a zöldség vagy gyümölcs, amire nekem szükségem lenne az ebédhez. A többi termékről ne is beszéljünk, mint például a ruha vagy a cipő, mert az szinte alig van, az is rossz minőségű.

Mostanában ezért egyre többet vásárolok az interneten. A kedvencem egy internetes apróhirdetési oldal, ahonnan már sok mindent beszereztem, például ruhát, kabátot, díszes pólót, olcsó cipőt, és még a gyerekeknek is akadtak szép játékok, meg egy ikeás bútor, amit nagyon jó áron tudtunk megvenni.

Nagyon átlátható az oldal így, hogy kategóriákra vannak osztva a  termékek, és van egy külön kategóriája a ruháknak, a bútoroknak, és akár még  férjemnek is vehetek egy új monitort, mert régóta panaszkodik, hogy az övé elrepedt. Valamint azt is be lehet állítani, hogy  milyen városban vagy megyében legyen a termék, így nekem sem kell sokat utazni, ha meg akarom nézni a dolgot, ami felkeltette a figyelmemet. Bármennyire szeretem a piacot, azért be kellett látnom, hogy az internetes piacterek sokkal hatékonyabbak, és gyorsabban lehet rajtuk vásárolni. Az se mellékes, hogy sokkal nagyobb rajtuk a választék, szinte mindent meg lehet ott találni, ami egy valós piacra nem igaz.

A hirdetés feladása épp olyan egyszerű, gyors és hatékony, mint amilyen az eladás. Van az oldalon egy külön tájékoztató is, ami lépésről lépésre elmagyarázza, hogyan lehet náluk hirdetést feladni. Én még nem nagyon próbálkoztam ezzel, de szerintem egyszer meg fogom csinálni, mert a gyerekeknek van egy csomó kinőtt ruhája. Nem kell mást tenni, mint adni egy címet a hirdetésnek, ez alapján tudja  a vevő megtalálni. Utána kiválasztod kategóriát, ahová a termék beleillik, és itt érdemes megadni az alkategóriát is, hogy te mondjuk te gyerek felsőt akarsz eladni, így hamarabb is rátalálhatnak az emberek. Aztán be kel írnod a termék helyét, hogy merre található. Majd beállítod az árat, amit kérni akarsz érte. Végül pedig írhatsz pár sort a termékről, például gyerekeknek való ruha esetében nagyon fontos megadni a pontos méreteket, és hogy milyen állapotban van a darab. Persze ajánlott képet is feltenni, hogy a vevő tudja, mégis mit készül vásárolni, egyáltalán tetszik-e neki.

Miután mindezeket kitöltötted, és meghirdetted az aprod . már csak annyi a dolgod, hogy várd a vevőket, és esetleg válaszolj a kérdéseikre a termékkel kapcsolatban, ha vannak.

A közeli piacra biztos továbbra is ki fogok járni, de talán már egy kicsit kevesebbet, hogy megtaláltam ezt a szuper hirdetési oldalt. Kicsit hiányozni fog a napi beszélgetés, de az árak verhetetlenek, és egyedül itt van lehetőségem arra, hogy miközben vásárolok, én is eladjam a megunt dolgainkat, így egy kis pénz kerüljön a családi kasszába.