Lementünk nyaralni Siófokra a lányokkal..

Itt a jó idő, úgyhogy lementünk barátokkal nyaralni Siófokra. Béreltünk egy csinos kis házat a parttól nem messze. Minden nap lementünk fürödni a Balatonhoz, aztán meg leugrottunk a helyi piacra. A siófoki piac lett a kedvencem. Annyira szép árukat lehet kapni.

Vettem egy kézműves gyűrűt. Amikor az árus odanyújtotta nekem a visszajárót figyelmes lettem a karkötőjére. Nem szoktam ilyet csinálni sűrűn, de egyből megkérdeztem, hogy ez milyen karkötő, mert már sok ilyet láttam az interneten, de élőben sokkal csinosabb, mint a képeken. Nagyon aranyos hölgy volt, egyből készségesen válaszolt. Azt mondta, hogy ez egy swarovski karkötő. Elmesélte, hogy swarovski kristályokat használtak fel a készítésekor, meg hogy mennyire rég vágyott egy ilyen karkötőre és végül a lányától kapta meg születésnapjára.

Aztán mesélt róla, hogy ő is elkezdett otthon hobbiból hasonló ékszereket készíteni, majd azokat kihozta a piacra és hatalmas sikere lett. Tényleg nagyon szép árui vannak egyébként. Árul ezüst ékszereket, kristály karkötőt, bőr karkötőt, gyűrűket és ékszer szetteket is. Mind közül az általam megvásárolt ezüst gyűrű és az eladó hölgy kezén lévő swarovski karkötő a legszebb szerintem.

Annyira jól elbeszélgettünk a hölggyel, hogy csak úgy repült az idő. Mesélt a lányáról, akinek annyira megtetszett neki az anyukája szenvedélye, hogy most szintén ékszertervezőnek tanul. Mesélte, hogy régen Budapesten laktak, de elegük lett a nagy zajból meg a nagyvárosi életből ezért költöztek le a Balatonhoz, víz mellé, viszonylag nyugodt környezetbe.

Szóval egy gyűrű vásárlás alatt rengeteg új információt gyűjtöttem be és, megismertem egy nagyon szimpatikus hölgyet. Hazaérve el is meséltem a többieknek, hogy milyen élményekben volt részem a siófoki piacon. A lányok élcelődtek is, hogy már mennyi viccesebbnél viccesebb történetet kreáltak, miért nem értem vissza még mindig a szállásra. Azonban mikor megmutattam nekik, hogy milyen szép kézműves ezüst gyűrűt vettem milyen jó áron, elállt a szavuk is. Ráadásul az eladó hölgy adott egy prospektust is a swarovski karkötőkről, úgyhogy azt is megmutattam nekik. Mindenkinek nagyon tetszett, többen ismerték is ezeket a fajta karkötőket és mindenki nagyon elismerően nyilatkozott róluk.

Meg is néztük gyorsan még az esti vacsora előtt a weboldalat, ami a prospektuson szerepelt. Hú, hát olyan szép karkötők voltak az oldalon, hogy csak ámultunk a lányokkal. El is határoztuk, hogy Réka barátnőnknek ilyet fogunk venni a születésnapjára, mert tudtuk, hogy ő imádja az ilyen típusú dolgokat és illik is nagyon a stílusához. Ráadásul árban is teljesen emészthető volt számunkra, úgyhogy ezzel szerencsésen meg is lett neki az ajándéka, pedig már napok óta folyamatos ötletbörzéket tartottunk, hogy mit is vegyünk neki. Az biztos volt, hogy a siófoki nyaralás alatt be kell szereznünk az ajándékát, vagy legalábbis el kell határoznunk, hogy mi legyen az.

Így szerencsésen egy nap alatt pancsoltunk egyet, napoztunk, vettem magamnak egy új gyűrűt, megismertem egy ékszerkészítő hölgyet, megismerkedtem a swarovski kristályokkal és még a Réka ajándékában is sikerült megegyezni a lányokkal. Úgyhogy nagyon jól sikerült ez a mai nap!