Miért akarnak Tirolban dolgozni a külföldi munkavállalók

dolomites-550438_1280

A külföldi munkavállalók egyik közkedvelt munkahelye, Tirol! Hogy miért? Ez a tájegység, minden évszakban közkedvelt turisztikai szempontból.

Mitől vált közkedvelt hellyé

Aki már járt itt, az év bármely szakaszában, tudja, hogy miért híres! Te jártál már Tirolban, tudod mitől vált kedvelt üdülőhellyé?

Kezdjük az év első évszakával, tavasszal. Ki ne szeretné, amikor olvad a hó, a patakok folynak, és nyílnak a virágok, úja éled a táj?!

Nyáron, mikor már minden zöld, és jó illatú, a túrázók élvezhetik, a hosszú sétákat, a meleget, a pihenést!

Ősszel, mikro már kicsit csapadékosabb, nyirkosabb az idő, a fanatikus túrázókat, ez sem érdekli. A sok nemzeti park, és természeti látványosság miatt, ebben az évszakban is kedvelt úti cél.

Persze azoknak is jó, akik a hó miatt mennek nyaralni, télen, mert itt egész évben vannak hófödte tájak, hegyek, így a téli sportolás szempontjából, az év bármely szakaszában látogatható!

Miért jó itt dolgozni

Igaz, annak, aki ide megy dolgozni, nem sok része jut a kirándulásból, de különböző embereket  ismerhet meg, így elég változatos.

Az igaz, hogy a munka sok! Ezek a hotelek, egész évben nyitva vannak, hiszen az imént említettekből kiindulva, állandó látogatottsága van!

Milyen munkák vannak

A tiroli állások, ugyan olyan keresettek, mint a többi ausztriai munka. Itt is keresnek, az év minden szakaszában felszolgálót, szakácsot, cukrászt, szobalányt, takarítót is. Persze az állandó, megszokott unkák mellet is még lehet találni bőven állást, hiszen ekkora létszámú látogatottságnál, elég sok fős személyzetre van szükség, hogy kényelmesen el tudja látni mindenki a feladatát!

Nem az a célja, az osztrák munkáltatóknak, hogy megszakítsák a dolgozóikat, de a tisztességes munkát viszont elvárják ott is.

Ha valakinek jó helye van, megbecsüli, mindenképpen számíthat arra, hogy ha nem is szeretne egész évben külföldön dolgozni, de a téli nagy dömping szezonra, biztos állandó helye lesz!

Az ismerőseimnek, itthon turisztikai kis boltjuk van, de a Balaton partján, ami télen nem igazán megy! Hogy ne csak a pénz fogyjon télen, 4 évvel ezelőtt keresett magának munkát külföldön, azóta minden télre visszahívják! Igaz, nagyon fárasztó, azt mondta, de megéri csinálni, hiszen, egy-egy jó szezon alatt, megkeres annyit, mint itthon egész évben!