A minap olvastam, egy érdekes cikket, a baristákról

Te tudod kik ők? Érthető, ha nem, amíg nem olvastam el azt a cikket az újságban, én se tudtam, hogy kik ők? Egy nem túl hosszú, de érdekes cikk volt, pont elég volt ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésemet ahhoz, hogy tovább kutassak utánuk!

Kik a baristák

coffee-563800_1280A baristák azok a személyek, akik egy olyan tanfolyamon vesznek részt, ahol megtanulhatják, a kávéfőzés mesterségét. Jól olvasod, a mesterségét! Mert ilyen is van! Nem csak úgy, mint én is, hogy jól van, megtöltöm, a kávéfőzőt, aztán kész! Persze, nem csak a főzést, hanem az alapoktól, egészen a kávé helyes főzéséig, mindent megtanulnak. Ebbe beletartoznak, a különleges kávékészítmények is, és azoknak az alapjai, hozzávalói.

Mindet, de nem csak elméletben, hanem természetesen, gyakorlatban is. Ami azt jelenti, hogy mindent, amiről írásban tanulnak, azt el is készítik, megtanítják!

Hát, mondanom sem kell, rám is rám férne, egy ilyen tanfolyam, mert ha egy szakértő meglátná az én kávéfőzési kultúrámat, azonnal könyörögne, hogy taníthasson! De gondolom, azért vagyunk így egy páran. Vagy milyen jó lenne, egy szép, és finom tejhabot készíteni!

Hogy miért jó egy ilyen szakma

Azok, akik elvégeznek, egy ilyen tanfolyamot, természetesen, papírt is kapnak róla. Mint minden másik tanfolyamnál is, itt is van vizsga, elméleti, és gyakorlati is. Mint már írtam, hogy kutattam, az interneten is utánuk, így találtam rá erre az oldalra, ahol agyon jó barista képzések vannak Budapesten.

Ha valaki vendéglátásban szeretne elhelyezkedni, biztosan sokat fog nyomni, a felvételkor, az önéletrajzában az, hogy van ilyen szakirányú végzettsége is. Hiszen, csak gondoljunk bele, hogy egy kávé, vagy teaház, tárt karokkal vár, egy ilyen szakembert, aki ért a megfelelő frissítő italok elkészítéséhez!

Több fajta tanfolyamuk is van, így ha felkeltette az érdeklődésedet, mindenképpen kattints, a fent említett linkre, és nézd meg, mi közül választhatsz!