Női motoros nadrág a piacos hajnalokhoz

Gyerekkorom óta foglalkozom kézművességgel hobbi szinten, és az utóbbi időben nagyon megfogott az ékszerkészítés. Mindig is érdekelt az ötvös mesterség, és egy kedves barátom jóvoltából tavaly elvégeztem egy üvegékszer készítő tanfolyamot is.
Egy ideig csak a saját szórakoztatásomra készültek egymás után a gyűrűk, medálok, fülbevalók, aztán a férjem kedvesen megkérdezte a halomban álló, apró bársony tasakokba csomagolt ékszerekre mutatva, hogy mégis mi a tervem ezzel a nagyjából 30 db gyűrűvel, 50 pár fülbevalóval és 25 db nyaklánccal.

A kérdés jogos volt. Ennyi ékszert sosem fogok sem elhordani, sem elajándékozni a barátnőknek és a család nőtagjainak. A megoldás kézenfekvő: eladom!
Az első gondolatom az volt, hogy interneten értékesítek, az online piacterek kényelmesek és egyszerűek, ki sem kell otthonról mozdulnom. Viszont a kedvemet elvette az, hogy ha tőlem több száz kilométerre élő ember veszi meg a portékámat, akkor futkoshatok az apró csomagokkal a postára, és csak reménykedhetek benne, hogy a szép üvegékszer egy darabban érkezik meg a vevőhöz.

„Miért nem mész ki a piacra?”, kérdezte a férjem, ami eddig eszembe se jutott. Van vállalkozóim, standot is tudok bérelni… tényleg, miért is nem megyek ki a piacra? Amit eladok, azonnal az új gazdájához kerül, nem kell a postára rohangálni és izgulni, hogy ne törjön össze a postai szállítás közben.

Nagyon vártam a következő szombatot, amikor a szomszéd kisvárosban délelőtt piac van a sétáló utcában. A helyemet megváltottam az önkormányzatnál, vettem összecsukható ékszeres állványokat, és a biztonság kedvéért készítettem még pár karkötőt, kulcstartót, kitűzőt és fűzhető üveggyöngyöt is, hogy szélesebb legyen a palettám.

A férjem felajánlotta, hogy velem jön, de szigorúan egyedül akartam ezt végigcsinálni, nem beszélve arról, hogy így mehettem a motorommal. A portékám méretéből adódóan befért a motor csomagtartójába is, nem kellett az autót elővennem a garázsból.

A piac mindig hajnalban nyit, érdemes már korán kint lenni, mivel sok vásárló szó szerint a nap első sugaraival jelenik meg. Bár csak 15 km a szomszéd város, de majd megfagyott a lábam hajnalban a motoron. Sajnos nincs női motoros nadrágom, csak egy motoros dzsekim, és ezt éreztem is a térd ízületeimen este.
A napot sikeresen zártam, az ékszerek nagy részét pár óra alatt eladtam, és két ékszerboltos s ott hagyta a névjegykártyáját nekem, mert szeretnék az ékszereimet a boltjukban forgalmazni. Nagyon boldog voltam, de a térdem sajgott. Az ízületeim megfáztak hajnalban a vékony farmerban.

Elhatároztam, hogy ha rendszeresíteni akarom a piacozást, akkor kell nekem egy női motoros nadrág. Mivel a környező településeken nincs olyan motoros bolt, amiben árulnának ilyesmit, ezért interneten kezdtem keresgélni. Találtam egy nagyon jó oldalt, ahol többféle női motoros nadrágot is megnéztem. Külön öröm volt, hogy a nekem tetsző nadrág nagyobb méretben is elérhető. Pár kattintás után már a webshop kínálatát böngésztem, majd gondoltam egyet, és meg is rendeltem a kiválasztott nadrágot. Egy pár motoros kesztyűt is vettem, mert olyanom ugyan van, de már kicsit viseletes.
Nagyon gyorsan, egy héten belül meg is kaptam a rendelésemet, az összeget átvételkor a futárnak fizettem ki. A következő szombaton már jó kis meleg motoros nadrágban megyek a piacra.