S.O.S vadásztáska a barátom születésnapjára

Nem is olyan egyszerű ajándékot beszerezni

Gyerekkoromban édesanyámmal rendszeres szombat délelőtti programunk volt a piacra járás. Bevásároltunk a friss zöldségekből, majd a ruharészlegen böngésztünk sokáig. Befejezésül mindig kaptam egy jókora, finom hamburgert, amilyen fajtát csak ott a piacon árulnak, néha a sarkon vattacukrot áruló bácsitól vásároltunk egy-egy színes édességet. Ezeknek az emlékeknek köszönhetően ma is kellemes nosztalgikus érzéssel tölt el, amikor belépek a piac kapuján, ezért amikor olcsón szeretnék új ruhadarabokhoz, táskához vagy egyéb termékekhez jutni, mindig útba ejtem a közeli piacot.

Közelgett a barátom születésnapja, minek alkalmából meg akartam lepni egy valódi bőr vadásztáskával, mivel már régóta áhítozik rá. Azt vallja, hogy a bőrtáska sosem megy ki a divatból és ráadásul tartósságának köszönhetően 15-20 évig is hordható. Ezért egyik szombat délelőtt ismét a piacot vettem célba elsőként, mivel ott láttam legnagyobb esélyét hozzájutni egy minőségi, ámde megfizethető darabhoz.

Először végigmentem az összes táskákat árusító standon, végignézegettem minden lehetőséget, megmustráltam minden darabot, hogy megtaláljam a legkiválóbbat. Miután felmértem a lehetőségeket, visszamentem az elsőként szemügyre vett standhoz és megvettem a nekem legszimpatikusabb darabot. Nagyon tetszett a táska, igazi bőrillat áradt róla. Gondosan eltettem a nyugtát a biztonság kedvéért.

Boldogan vittem haza az új szerzeményemet. Otthon kicsomagoltam az ágyon, megvizslattam, nyitogattam minden fakkját. Amikor azonban dolgom végeztével be akartam csukni, leesett róla a mágneszár. Akárhogy próbáltam, nem tudtam visszaeszkábálni rá. Nagyon mérges lettem, mivel a piac már bezárt és így még egy hetet kellett várnom arra, hogy visszacseréljem. A bajt tetézte, hogy a barátomnak a következő csütörtökön volt a szülinapja, tehát a csere nem várhatott szombatig. Gyorsan ki kellett találnom valamit.

Mivel másnap, vasárnap a legtöbb üzlet zárva volt, hétfőn indultam újból táskaszerző körútra. Benéztem pár üzletbe, azonban sehol sem találtam az előzőhöz hasonló táskát, ami elnyerte volna a tetszésemet. Ami pedig jónak bizonyult, annak természetesen az ára szökött az egekbe.

vadásztáska

Új remény

Bosszúsan tértem haza üres kézzel. Kinyitottam a laptopomat és elkezdtem az interneten böngészni. Egyszer csak megpillantottam egy táskát kínáló hirdetést, ami megihletett: miért ne rendelhetnék vadásztáskát az internetről? Reménykedtem, hátha találok olyan céget, ami nem több hét alatt szállítja ki a terméket.

Beírtam a keresőbe avadásztáska kulcsszót, mire az jobbnál jobb, bőrtáskákat árusító oldalakat dobott ki, alig tudtam közülük választani. Végül kikötöttem egy oldalnál, ami vadásztáskák kész tárházát nyújtotta. Egyből ki is szúrta a szemem egy gyönyörű darab, amit most ráadásul akciósan kínáltak eladásra. A neve Monarchy bőr vadásztáska, közepes méretű. Uniszex kialakítású, pull-up marhabőrből készült, koptatott hatású, divatos táska. Benne egy nagyobb, az elején pedig egy kisebb méretű rekesszel van ellátva. A hátulján még egy cipzáras zseb is található, a nagy rekesz pedig egy rozsdamentes fém övcsattal zárható, tehát nem kell félni attól, hogy ezen is elromlik a mágneszár. A táska belül vastag műselyemmel bélelt. A leírásban utánaolvastam a Monarchy nevű márka jellegzetességeinek. A gyártó csak valódi bőrből készít prémium minőségű táskákat, pénztárcákat és egyéb kiegészítőket. Csak magyar munkaerővel dolgoznak, több mint 20 éves gyártási tapasztalattal. Az alapanyagok pedig Olaszországból származnak. Minden Monarchy táskára 2 év gyártói garanciát vállalnak.

Nagyon megtetszettek nekem a táska paraméterei, így úgy döntöttem, hogy meg is rendelem, hogy mielőbb megérkezzen. Örömmel olvastam, hogy 10.000 Ft feletti értékű vásárlás esetén ingyenes a házhozszállítás az ország egész területén. Bankkártyával és utánvéttel is lehet fizetni, én ezúttal a bankkártyás módot választottam GLS házhozszállítással. Mivel rengeteg jó minőségű termék közül lehet válogatni az oldalon, a honlap alján található menüpontban fel is iratkoztam a webshop hírlevelére. A visszaigazoló e-mailben az állt, hogy 1-3 munkanapon belül megérkezik a vadásztáska, úgyhogy aznap már nyugodt szívvel tértem nyugovóra.

Másnap délután átjött hozzám a barátom. Egyszer csak csengettek. Nem számítottam rá, hogy ennyire hamar megérkezik a csomag! Hirtelen nem tudtam, mit füllentsek a barátomnak, hiszen a táskát meglepetésnek szántam. Gyorsan átvettem a csomagot, majd barátom kérdésére rávágtam, hogy magamnak rendeltem egy táskát. Ő persze kérlelt, hogy mutassam meg, és mivel nem tudtam milyen ellenérvvel előállni, így kicsomagoltam a táskát. A barátomnak persze kikerekedtek a szemei a bőr vadásztáska láttán, mivel tudta, hogy az én ízlésemhez ez nem áll valami közel. Azzal magyarázkodtam, hogy kicsit be akartam újítani. A barátom vonakodva, de végül belenyugodott.

Este elmentünk moziba. Felvettem a szokásos vászon kistáskámat. A párom persze rákérdezett, hogy miért nem az új táskámat viszem. Igazat adtam neki, és a látszat megtartása végett átpakoltam a cuccaimat az új bőrtáskába és azzal indultunk el a moziba. Különösen éreztem magam, de a nemes cél érdekében így kellett tennem.

A várva várt ajándékozás

Szerda este végre becsomagoltam a táskát, mivel aznap nem találkoztunk. Másnap elérkezett a barátom születésnapja, és várakozással telve, kíváncsian nyújtottam át neki a csomagot. Megdöbbent, amikor meglátta az ajándéktasakban a bőr vadásztáskát, amit „magamnak vettem”. Nyilván összeállt neki a kép, és együtt nevettünk a szerencsétlenségemen. Nagyon örült a táskának, bevallotta, hogy kicsit irigyelte is tőlem, amikor mondtam, hogy az az enyém.

Az elromlott bőrtáskát szerencsére minden további nélkül visszavették a piacon. A barátom pedig azóta is boldogan használja a szép Monarchy vadásztáskáját.